top of page

Naar het secundair of een hogere graad, maar welke school kies ik?

Informatie voor ouders 2 (canva).jpeg

Je gaat naar het secundair of naar de 2de of 3de graad, maar de ideale secundaire school vinden is geen gemakkelijke opdracht...

 

Op deze pagina vind je alle hotelscholen per provincie. Klaar voor de next step? Neem alvast een kijkje op de websites

van jouw favoriete scholen.

Scholen met horecaopleidingen in Vlaanderen

Vind je middelbare school 1 (canva).jpeg

Scholen met horecaopleidingen vind je overal. Zowel de Vlaamse hotelscholen als scholen in het Buitengewoon Secundair Onderwijs (BuSO) en Deeltijds Beroepssecundair Onderwijs (DBSO) met horecaopleidingen zijn verspreid over heel Vlaanderen. Er is dus enorm veel keuze en je hoeft absoluut niet het hele land te doorkruisen.

Elke hotelschool heeft haar eigen unieke aanbod met aandacht voor de ontwikkeling van sociale vaardigheden en communicatieskills. Ook aan algemene vakken zoals toegepaste wiskunde, economie en talen wordt veel aandacht besteed.

 

Wist je dat er ook veel scholen zijn die de mogelijkheid bieden om aan duaal leren te doen? En dat je na het secundair ook veel opties hebt om verder te studeren?

Hotelscholen, BuSO en DBSO met een horecastudie in Vlaanderen

Het mapje hieronder geeft alle hotelscholen (groen met blauw) weer, maar ook scholen in het Buitengewoon Secundair Onderwijs (BuSO: oranje), Syntra-campussen (rood) en Deeltijds Beroepssecundair Onderwijs (DBSO: blauw) die horecaopleidingen aanbieden.

Opendeurdagen/infomomenten

Ontdek alle Vlaamse hotelscholen

bottom of page