Werken in de horeca? Da's plezant!
Al gedacht aan een toekomst in horeca?
Onze mooie horecasector heeft niet alleen veel te bieden aan de consument, maar zeker en vast ook aan haar medewerkers. Leer meer over de voordelen van de horeca en de populairste horecajobs.
1
Voordelen horeca
Van event manager voor een festival tot barista in een gezellige koffiezaak. In de horeca kan je enorm veel richtingen uit, ook later als je wil doorstromen naar een andere functie. Zelfs buiten de horecasector zullen werkgevers aan je mouw trekken.
2
Je ontvangt direct resultaat van je geleverd werk.
4
3
Je mag dagelijks meegenieten van de fijne sfeer binnen de gezelligste sector die er is! Bovendien deel je dezelfde passie met de rest van je team, mooi toch?
Horecaopleidingen focussen sterk op sociale vaardigheden en persoonlijk contact. Ook praktisch gebruik van verschillende talen en ondernemerschap hebben een belangrijke plaats in de opleidingen. Je ontwikkelt jezelf dus continu als mens, zowel in de opleiding als op het veld.
5
Van diversiteit gesproken! In de horeca werk je in een gendergelijke omgeving met verschillende nationaliteiten en culturen.
6
Je komt terecht in een jonge sector met ruimte voor véél creativiteit en innovatie. Denk bv. aan de zero waste trend om samen de klimaatopwarming tegen te gaan.
Let's talk about numbers!
Wist je dat horecamedewerkers hun job
echt aantrekkelijker vinden?
-
70% geeft aan dat er veel afwisseling is de job
-
-
2/3de zegt veel plezier te beleven tijdens het werk
-
-
70% zegt een goede band te hebben met de baas
-
-
2/3de geeft aan zelf inbreng te kunnen hebben
en hierbij eigen capaciteiten ten volle te benutten -
-
60% geeft aan echt creatief bezig te kunnen zijn in de job
Overtuigd om een horecaopleiding te volgen? *Applaus*, daar zijn we heel blij om! Volgende stap: een opleiding en school kiezen.
De populairste horecajobs
Wist je dat je later makkelijk kan doorgroeien naar een andere functie binnen de horeca? Bij Horeca Forma bieden we 100+ gratis opleidingen aan als je in de horeca werkt.
Keuken - en cateringberoepen
De keuken, het hart van veel horecazaken waar de magie gebeurt. Elk bord dat de keuken verlaat, is het resultaat van teamwork. Het team functioneert als een orkest waarbij elk instrument van groot belang is, van afwasser tot chef kok.
Werken in een (groot)keuken
Afwasser
Chef de partie
Fastfoodmedewerker
Grootkeukenhulpkok
Hulpkok
Keukenmedewerkter
Kok Chef-kok
Traiteur kok
Zaalberoepen
Hou je van de gezellige drukte van een volle bar of restaurant? Wil je écht het verschil maken? Dan is een functie in de bediening of achter de bar misschien wel iets voor jou. Je bent altijd onder de mensen en je draagt gastvriendelijkheid hoog in het vaandel. Deze boeiende horecajobs variëren van weinig tot veel verantwoordelijkheid.
Werken in de zaal
Barista
Bartender
Hulpkelner
Kelner
Maître D'hôtel
Sommelier
Hotelberoepen
Krijg je het warm van het managen van een hotel? Ontvang je graag gasten? Haal je voldoening uit het opmaken van een kamer?
Dan is een job in een hotel ongetwijfeld iets voor jou. Het hotelpersoneel bestaat uit gepassioneerde mensen met uiteenlopende competenties om een totaalbeleving te bezorgen aan de gasten.
Werken in een hotel
Medewerker housekeeping
Food & beverage manager
Front office manager
Manager housekeeping
Receptionist
Managementberoepen
Een horecazaak runnen vergt veel en goed management want er zijn veel personen tegelijkertijd aan het werk die aansturing nodig hebben. Coach je graag een team? Ben je goed in planning en organisatie van een uitgebreid takenpakket? Dan past een managementberoep misschien wel bij jou.
Voor deze specifieke horecajobs volg je een graduaat of bacheloropleiding in verschillende hogescholen in Vlaanderen.
Werken als manager in de horeca
Hotelmanager
Manager van logies, restaurant, catering of café
Food & beverage manager
Front office manager
Manager housekeeping
Meer informatie nodig over horecajobs? Neem eens een kijkje op onze website van Horeca Forma Vlaanderen.